Nieuwe projecten (in ontwikkeling)

Kinderkantoor

In 2017 hebben wij een kinderkantoor ingericht, zodat de kinderen uit onze gezinnen en plek hebben om zich volop te kunnen ontwikkelen.Het kinderkantoor is ingericht om huiswerk te maken. Alle voorzieningen die daarvoor nodig zijn (computer, bureaus en printer) zijn aanwezig. Wij willen het kinderkantoor verder ontwikkelen door ook bijvoorbeeld studie/huiswerkbegeleiding van de kinderen mogelijk te maken.

Slaap project

Wij vinden dat ieder kind recht heeft op een eigen plekje. Om dit te realiseren zijn we dit jaar begonnen met een project waarbij we willen dat elk kind in ieder geval een eigen matras, deken/dekbed of kussen heeft. Te vaak zien we dat kinderen op de bank of op de grond slapen of komen we bij gezinnen waar meerdere kinderen 1 matras delen.

Workshops

Gedurende het hele jaar organiseren we met onder meer (lokale) ondernemers allerlei workshops voor vrouwen. Het is naar onze mening goed wanneer vrouwen ook tijd hebben voor zichzelf en zich kunnen ontspannen. Naast dat het belangrijk is dat vrouwen ook met andere vrouwen van gedachten wisselen of vriendschap sluiten, geeft het de vrouwen vaak ook een opkikker zodat zij de zorgen van alle dag iets beter kunnen dragen.

Ondersteuning

Verder ondersteunen wij –op een heel concrete manier- specifieke gezinnen. Dat kan gaan om het organiseren van de financiële administratie of het huishouden tot het concreet aanschaffen van een koelkast of vloerbedekking.

Maaltijden

Incidenteel organiseren wij gezamenlijke maaltijden: wij onderzoeken hoe wij dit op een meer structurele basis kunnen organiseren.