Nieuwe projecten

PROJECTEN IN ONTWIKKELING:

Slaap project

Wij vinden dat ieder kind recht heeft op een eigen plekje. Om dit te realiseren zijn we dit jaar begonnen met een project waarbij we willen dat elk kind in ieder geval een eigen matras, deken/dekbed of kussen heeft. Te vaak zien we dat kinderen op de bank of op de grond slapen of komen we bij gezinnen waar meerdere kinderen 1 matras delen.

 

Sportproject

We willen dat elk kind een hobby of sport kan beoefenen. Sinds de afschaffing van stichting leergeld, gaat hierin een heleboel mis en blijven kinderen uitgesloten van sportieve activiteiten. Kinderen staan hierdoor niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk langs de zijlijn en daar proberen we wat aan te doen.

 

Workshops

Gedurende het hele jaar organiseren we met onder meer (lokale) ondernemers allerlei workshops voor vrouwen. Het is naar onze mening goed wanneer vrouwen ook tijd hebben voor zichzelf en zich kunnen ontspannen. Naast dat het belangrijk is dat vrouwen ook met andere vrouwen van gedachten wisselen of vriendschap sluiten, geeft het de vrouwen vaak ook een opkikker zodat zij de zorgen van alle dag iets beter kunnen dragen.

 

Ondersteuning

Verder ondersteunen wij –op een heel concrete manier- specifieke gezinnen. Dat kan gaan om het organiseren van de administratie of het huishouden tot het concreet aanschaffen van een koelkast of vloerbedekking.