Jaarlijkse projecten

Jaarlijkse projecten

Kledingbanken

De zogenaamde kledingbanken die we, geheel eigentijds in ‘pop-up’ concept, organiseren, zodat per dag ruim 500 mensen zowel in de zomer als in de winter goede kleding kunnen dragen. Tijdens deze kledingbanken worden ook haren geknipt en worden indien nodig andere verzorgingsproducten beschikbaar gesteld.

 

Sinterklaasproject

Circa 5-7 hulpsinten met elk 2 pieten en 1 begeleidster brengen al sinds vier jaar rond 5 december bij zo’n 200 kinderen (van bij de voedselbank aangesloten gezinnen) cadeaus. Dat doen ze door op afspraak thuis bij de gezinnen te komen. Omdat Sinterklaas ook last heeft van de economische crisis, is ongeveer half Vlaardingen vanaf oktober in touw om speelgoed in te zamelen voor deze actie. Vrijwilligers maken het speelgoed schoon, repareren en sorteren het naar leeftijd, geslacht etc. Vervolgens gaan de vrijwilligers met de verlanglijstjes van de kinderen in de hand op zoek naar geschikte cadeaus.

Naast speelgoed krijgen de gezinnen ook snoepgoed en we proberen ook elk jaar iets te doen aan de mondverzorging. Kinderen zijn vaak enorm blij met een goede tandenborstel en tandpasta.

Het Groen van Prinsterer Lyceum biedt onze gezinnen jaarlijks een Sinterklaas musical aan. Een waardevolle middag waar ouders en kinderen even hun zorgen kunnen vergeten en kunnen genieten van theater, lekkernij en (knutsel)activiteiten.

 

Stadsgehoorzaal

Bij veel gezinnen is er geen financiële ruimte voor culturele ontwikkeling. De Stadsgehoorzaal en de Spring Foundation hebben een unieke samenwerking opgezet: alle niet verkochte kaarten gaan (telkens op de dag zelf, vanaf 15.00 uur) naar de Spring Foundation. Dat betekent dat er bijna wekelijks mensen naar het theater gaan, die er anders nooit zouden komen.

 

Schoenenproject

Omdat veel aandacht uitgaat naar het voorzien in de eerste levens behoeften, blijft er soms maar weinig geld over voor goede kleding en schoeisel. Warme voeten en goede schoenen is voor elk kind belangrijk. Daarom mogen ruim 200 kinderen jaarlijks op onze kosten nieuwe winterschoenen uitzoeken bij Scapino.

 

Blijdorp project

Al vier jaar lang nemen we circa 200 mensen mee naar Blijdorp. Het hoogtepunt voor veel gezinnen die vanwege geldproblemen maar zelden met elkaar een dagje uit kunnen. Deze dag wordt helemaal verzorgd (we huren enkele touringcars en regelen lunch) en aan t einde van de dag is er vaak een verrassing. Zo kreeg ieder gezin dit jaar een Olli.