Wie zijn wij

Spring Foundation Vlaardingen

In deze economische moeilijke tijden zijn steeds meer gezinnen aangewezen op hulp van familie en vrienden om de eindjes aan elkaar te knopen. Soms is die hulp echter niet genoeg en worden gezinnen helaas afhankelijk van de voedselbank.

Veel of alle aandacht gaat dan naar het voorzien in de 1e levensbehoeften. Weinig geld blijft er dan over voor andere zaken, als kleding, schoenen, sport en allerlei sociale activiteiten.

Ook in Vlaardingen is er sprake van veel sociale armoede. Gezinnen, ouderen en alleenstaanden die al hun aandacht nodig hebben om het hoofd boven water te houden. Spring Foundation wil deze mensen graag een helpende hand bieden.

In nauwe samenwerking met de Voedselbank in Vlaardingen (zij kennen de mensen nl. goed en weten op welke manier wij kunnen ondersteunen) is begin 2012 onze stichting opgericht, een netwerkclub van vrouwen met als doel iets te doen aan de armoede in onze stad. Met een extra focus op gezinnen met jonge kinderen. Wij zijn ervan overtuigd dat je met concrete, lokale initiatieven een verschil kunt maken.

Zo organiseren wij in ieder geval 2x per jaar een pop-up kledingbank, waar zo’n 500 personen gratis een zomer- en wintergarderobe kunnen uitzoeken. Jaarlijks organiseren wij een dagje uit voor gezinnen, afgelopen zomer naar Blijdorp met 150 mensen. Ook ons sinterklaasproject staat elk jaar op de agenda, met als motto “Voor ieder kind een kado van de Sint”. In samenwerking met Vlaardingse scholen zamelen wij goed (gebruikt) speelgoed in, knappen dit op en koppelen dit aan de verlanglijstjes van 220 kinderen. Uiteindelijk gaan zo’n 5 teams met sint en pieten op pad om alle cadeaus zelf bij de kinderen thuis te brengen.

Naast deze vaste projecten hebben wij in 2012 een schoenenproject gerealiseerd, waarbij ruim 150 kinderen in de maand oktober gratis nieuwe winterschoenen uit mochten zoeken. Ook het theaterbezoek met Sinterklaasmusical, kerstworkshop en een metamorfose waren succesvolle activiteiten.

Spring Foundation is geen stichting die enkel geld geeft aan gezinnen. We bieden concrete projecten, actuele activiteiten en nauwkeurige ondersteuning waar nodig. Wij hopen dat we, door onze activiteiten, een bijdrage kunnen leveren aan de zelfredzaamheid van onze doelgroep. Daarnaast hopen wij met onze projecten de samenhang tussen de doelgroep en de Vlaardingse gemeenschap te vergroten. Het is hartverwarmend hoeveel mensen en bedrijven al hun steentje willen bijdragen en zich hard maken voor onze stichting. Wij kunnen nl. niet bestaan zonder sponsors en hulp van anderen.

Spring Foundation heeft nl. nog veel meer ideëen, bijv. activiteiten voor kinderen op het gebied van sport en theater. Of culturele activiteiten voor vrouwen. Wij vatten het samen als onze “projectencaroussel”. Wij zoeken sponsors die onze projecten willen (mee) financieren.