Skates via Spring Foundation naar gezinnen in Vlaardingen

‘zaterdag

Inmiddels al vele kinderen blij gemaakt met skates! Bedankt Vlaardingen in Beweging!!

“Vlaardingen in Beweging heeft het assortiment (uitleen) skates in juni overgedragen aan de Spring Foundation. Deze foundation, welke tot doel heeft om de sociale armoede in Vlaardingen te bestrijden, zal de skates op haar beurt verspreiden onder gezinnen in Vlaardingen waar de beurs te klein is om zelf skates aan te schaffen.
Sinds 2015 heeft Vlaardingen in Beweging een groot assortiment sport- & spelmateriaal welke door verenigingen, scholen en andere organisaties geleend kunnen worden. Onderdeel van dit assortiment was een grote hoeveelheid skates in alle soorten en maten met de daarbij behorende pols-, knie- en elleboogbescherming en zelfs helmen. Hoewel veel van het sport- & spelmaterialen met regelmaat uitgeleend wordt bleef het uitlenen van de skate beperkt tot 1 á 2 keer per jaar. Om die reden heeft ViB gezocht naar een alternatieve bestemming voor de skates. “Het doel van ViB is immers dat met deze skates Vlaardingers in beweging komen” ligt Claire van der Giessen, buurtsportcoach bij ViB toe.

Bij de Spring Foundation wist men wel raad met de skates. Binnen huishoudens met een krappe beurs zijn aankopen als skates vaak een hele uitgave. Hoe mooi is het dan dat deze kosteloos beschikbaar gesteld kunnen worden. “Zo vlak voor de zomervakantie is dit een mooi cadeau voor vele gezinnen in Vlaardingen” aldus Jacqueline Vrijenhoek van de Spring Foundation.

Met deze eerste samenwerking tussen de beide organisaties lijkt een kansrijke samenwerking voor de toekomst ingezet.”

skates-via-vlaardingen-in-beweging-naar-spring-foundation-1200-600.708x0